Jeg har testet for dig..

Boganmelselse: Svinetræning – rå og effektiv udetræning for alle

19. oktober 2017

Kom bag et effektivt udendørs træningskoncept, som kan bruges af alle løbere, der vil kombinere træningen med nogle gode øvelser og lære at bruge naturen mere eksperimenterende. 

De fleste af os løber en gang i mellem i skoven, og nogle af os tager måske også et par øvelser i de opstillede udendørs fitnessområder i lokalområdet. Men har du overvejet, at du ligeså nemt kan lave naturen om til dit træningscenter? Det vil bogen Svinetræning hjælpe dig i gang med, så du kan få styrket kroppen udover normalt løb.

Folkene bag
Bogen Svinetræning er skrevet af Peter Løwenstein og Jens Bojsen-Møller, som begge er idrætsfysiologer fra Københavns Universitet og derfor har mange års erfaring både teoretisk og praktisk. De har sammen udarbejdet træningskonceptet Svinetræning, som er baseret på 10 enkle regler, hvoraf den første regel er, at det skal være sjovt. Herefter følger regler om, at træningen skal foregå udendørs, at den ingen remedier kræver, og at træningen er eksperimenterende og bygger på viden og veldokumenterede principper. Svinetræning kan udføres af alle, og bogen indeholder en lang række øvelser og træningsprogrammer til både begyndere og øvede, så der er garanteret sved på panden.

Pædagogisk indføring
Bogen indledes med en introduktion til de termer som bruges i bogen, så læseren er helt med på, hvad ord som eksempelvis ‘plyometri’ og ‘core-træning’ betyder. Svinetræning er en back to basic bog, som ønsker at simplificere fysisk aktivitet, så det er nemt, sjovt og enkelt. Til daglig bruger mange af os rigtig meget tid indenfor, og vi bruger redskaber som ikke udfordrer vores kreativitet og motorik. Derfor er svinetræning udviklet til at bringe os ud af døren, ud i naturen og ud i den friske luft, hvor kreativiteten blomstrer.

Bogens opbygning
Bogen er bygget meget overskueligt op og guider læseren igennem filosofien bag koncepter som konditionstræning, styrketræning, koordinationstræning, udstyr samt træning i skov, strand, by eller på landet og slutter af med vejledning til, hvordan specielle aldersgrupper som børnesvin og gamle svin også kan få glæde af konceptet.

Der er også gode råd specifikt til løb, og hvordan man kan variere sit løb i naturen. Svinetræning er skrevet lettere humoristisk og er fyldt med motiverende fotos af øvelserne i indbydende sommerlig natur. Ved hver øvelse er der en anatomisk figur, som viser præcis hvilke muskler, der trænes.

Efter en lektion hård og effektiv svinetræning, anbefales det at afslutte med et forfriskende bad, som i svinesammenhæng er et bad i hav eller sø. Svinetræning er helt sikkert kommet for at blive!

Bedømmelse:★★★★★☆

Titel: Svinetræning
Forfatter: Peter Løwenstein og Jens Bojsen-Møller
Forlag: Turbine
Antal sider: 180
Pris: 280,-

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar