Kost og ernæring

Tæm sukkertrangen

15. maj 2018

Der kan være mange forskellige årsager til at du oplever sukkertrang. Da det udelukkende er dig der er ekspert i dit eget liv, er første skridt at blive bevidst om hvornår og hvorfor sukkertrangen opstår, så du får et mønster.
Prøv at skrive noter til dig selv, hvor du noterer tidspunkt for sukkertrangen, samt noterer om den kommer grundet bestemte følelser fx stress, rastløshed mm eller læg mærke til hvordan du har spist (eller ikke spist) op til at sukkertrangen kommer til udtryk.

Jeg har her samlet 10 gode råd til, hvordan du tackler din sukkertrang. Hvilke råd der virker for dig, må du selv finde ud af ;).

1: Spis et rigtigt måltid mad dvs. ikke bare et mellemmåltid. Måske er der gået lidt for lang tid siden, du fik et ordentligt måltid.

2: Børst tænder, det fjerner lysten til sødt.

3: Spis et lille mellemmåltid med protein fx en rugbrødsmad med peanutbutter, hytteost, tun eller æg.

4: Drik te eller saftevand sødet med stevia.

5: Motioner, gå en tur eller lav anden fysisk aktivitet.

6: Tag en lur, måske er du udkørt og trænger til hvile fremfor kalorier.

7: Stress ned og få frisk ilt til hjernen.

8: Overvej om du får sukkertrang pga. visse følelser, måske er de slet ikke sukker, men en god snak med en ven du har brug for.

9: Medbring selv sunde søde sager til sociale arrangementer, så du undgår at falde i fælden med “kage”, bare for at være social.

10: Viljestyrke og disciplin.  Lad være med at handle på lysten. Sukkertrang er en følelse, som du kan træne dig i ikke at handle på. Det at have lyst til noget betyder ikke at man SKAL have det. Træn dig selv i udholdenhed.

Kom gerne med råd til at tackle sukkertrangen, hvis du har nogen der har hjulpet dig. Så vil jeg løbende skrive dem ind i dette indlæg, så andre også kan få glæde af dem.

 

sukkertrang

 

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar