Artikler

Brug naturen til sommerens træning DGI kursus

19. oktober 2017

 

DGI byder endnu engang på et inspirationskursus i at bruge naturen til effektiv udendørs træning

Inspirationskursus

Afholdes onsdag 31. maj kl. 17:30 – 19:30
Alle mødes på p-pladsen ved Batzkes bakke i Hillerød
Tilmelding foregår via hjemmesiden: www.dgi.dk/201718578001

Sommeren er lige om hjørnet og det er oplagt at motionere udendørs, i det grønne under solen. Hele kroppen kan nemt trænes godt igennem, kun ved brug af egen kropsvægt og naturens eget træningsudstyr såsom træer, sten og bakker.

Flyt træningen ud

DGI afholder for fjerde gang ‘De 4 årstider i naturen’, som er et inspirationskursus i hvordan du selv får trænet effektivt udendørs.

“Jeg har haft stor optur over træningen, det var høj kvalitet, god stemning og mine muskler er dejligt trætte. Det var fedt tilrettelagt, så alle niveauer og aldre kunne deltage”, forklarer Carsten, som deltog i efteråret efter en længere pause uden træning.

Læs også: Programmet er klar til kæmpe byfest

Naturens rekvisitter

På dagen bliver du klædt på til, hvordan du selv kan tilrettelægge en effektiv træning, som supplement til din gå- eller løbetur. Træningen foregår ved Frederiksborg Slot, hvor både parken og skoven implementeres i træningen.

”Vi laver en grundig opvarmning, pulstræning, styrketræning og afslutningsvis laver vi udstræk og slutter af med en afstressende meditation midt mellem træerne,” fortæller Amanda Bøge Bohn fra DGI.

Du lærer, hvilke øvelser du kan bruge, for at få trænet kroppen igennem og hvordan du sammensætter øvelserne, så de er effektive og klares hurtigt. Du får en træningsplan med hjem, så du er klar til selv at gå i gang med de øvelser, vi har gennemgået.

“Når vi træner udendørs får vi ikke kun fordele af selve træningen, vi får også frisk luft og D-vitaminer. Naturen er altid åben, der er plads til alle, og så er det skønt at komme ud og få stimuleret sanserne. Vi bruger naturens rekvisitter i træningen, så uanset hvor du bor vil der være mulighed for at udføre træningsøvelserne i dit nabolag eller på en gå- eller løbetur, ” slutter Amanda Bøge Bohn.

Praktisk information

Træningen foregår naturligvis udendørs, så mød op i tøj der passer til vejret. Alle uanset niveau kan deltage, så kom uanset om du er nybegynder eller er vant til at træne. Man behøver ikke kunne løbe for at deltage, og der tages hensyn til eventuelle skader. Det er ikke nødvendigt at tage måtter med.

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar