Jeg har testet for dig..

Boganmeldelse: Ned i vægt med LCHF

19. oktober 2017

En startguide til en kost uden kulhydrater!

Ned i vægt med LCHF er en guide til dig, som gerne vil ned i vægt og undgå store mængder af kulhydrater i din kost. Bogen introducerer LCHF kurens principper og indeholder en lang række opskrifter, som gør det nemmere at implementere diæten i din hverdag.

LCHF_løb_boganmeldelse_løberneVidenskaben bag LCHF
LCHF-kost ligger i samme kategori som paleo, stenalderkost og andre kosttrends, hvor man undgår kulhydrater og derfor primært får energi fra fedt og proteiner.

Det er almen viden, at kroppen dagligt skal have tilført kulhydrat for at fungere. Kulhydrat nedbrydes i kroppen til glukose, der er et sukkerstof, som muskler og hjerne bruger for at holde sig kørende. Er der ikke glukose til stede i kroppen, nedbryder kroppen fedt til ketoner. Kroppen bruger nu ketoner i stedet for glukose. Dette skulle være den videnskabelige forklaring på, at LCHF kuren er god til dem, som vil tabe sig. Hvis der ikke er kulhydrater til stede i kosten, forbrændes der mere fedt. Derfor skal en LCHF-kost også være rig på fedt – vel at mærke de gode fedtstoffer, som sikrer, at man ikke føler sult på trods af, at kulhydratrige produkter som mel, brød og pasta tages ud af kosten.

LCHF kuren er dog ikke udelukkende til folk, der gerne vil tabe sig, idrætsudøvere skulle i følge bogens forfatter også have gavn af at følge en LCHF kur. Et eksempel er den svenske toptriathlet Jonas Colting, som eftersigende også lever efter kurens principper.

Hvordan LCHF praktiseres:
Kort sagt går kuren ud på at spise få kulhydrater og større mængder af sundt fedt og protein.

Bogen indeholder råd og tips til, hvordan du får implementeret kuren i din hverdag, samt 65 opskrifter på hverdags mad, som også kan tages med i madpakken. Der er op til flere madplaner, samt et kapitel om hvordan du kommer over startvanskelighederne ved at omlægge dine spisevaner til blot at indeholde få kulhydrater. Bogen er rent grafisk meget inspirerende med farverige fotos af maden.

Alt i alt en meget læservenlig bog som virker motiverende og inspirerende til selv at komme i gang med at afprøve opskrifterne og den lovende kur. Ned i vægt med LCHF får karakteren 5 ud af 6, da det er en bog der er nem at gå til. Den har tilstrækkeligt med motiverende tips, enkle opskrifter og farverige fotos – dog mangler der lige dét lille ekstra.

Bedømmelse:★★★★★☆

 Titel: “Ned i vægt med LCHF”
Forfatter: Diana Kaiser
Forlag: Politikens Forlag
Antal sider: 168
Vejl. pris: 250,-

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar