Ikke kategoriseret

Boganmeldelse: Spis ordentilig!

22. oktober 2017
Spis ordentligt

Boganmeldelse: Spis ordentligt. En guide til den skeptiske forbruger

22. oktober 2017 


Bogen minder en del om min favorit bog indenfor “mad og forbruger oplysning”, nemlig Den hemmelige kok, som udkom i 2014 skrevet af den svenske journalist Mats-Eric Nilsson. Den hemmelige kok, er stadig min favorit bog, måske af den grund at det var den første læservenlige bog på området, jeg læste.
Dykker ned i den danske fødevareproduktion
Spis ordentligt forholder sig til det danske madmarked og går i dybden med fødevarebrug, miljø, sundhed og politik. Personlig kan jeg rigtig godt lige at der virkelig bliver gået i dybden med de forskellige aspekter af landbruget. 
Særligt kapitlet om hvorvidt, Danmark kan klare sig ved et opgør med konventionelt landbrug, var interessant for mig, fordi det er et område jeg som sundhedsfaglig ikke er dykket ned i tidligere. 
Bogens første del omhandler de seneste nye forbruger trends (her fik jeg helt lyst til at lave en Bourdieu habitus analyse), samt produktionen af kød, fisk og planter i dansk fødevareproduktion.
Forfatterne stiller spørgsmål, som de fleste af os nok også ønsker at få mere information om, fx  Er økologi altid bedst? Er sprøjtede afgrøder farlige? Er buræggene så onde, som vi hører? 
Bogens sidste del omhandler de enkelte fødevarer og tager én med ind i fødevare junglen, hvor de forskellige og ulogiske fødevarermærkninger gennemgås, så man selv kan traffe valg om hvorvidt man vil prioterer økologi, dyrevelfærd, klimavenligmad eller “blot” tage højde for egen sundhed. 
Jeg synes bogen er virkelig spændende og den burde være pensum i folkeskolerne i forbindelse med hjemkunstskab.
Bogen kunne dog med fordel være mere læservenlig, ved at have et par fotos eller grafiske udtryk, da de over 300 sider kun med tekst, kan tage pusten lidt fra én.
Bedømmelse:★★★★☆☆

Titel: Spis ordentligt
Forfatter: Christian Nørgaard og JAndreas Lindqvist
Forlag: Politikens Forlag
Antal sider: 308
Pris: 250,-

 

Spis ordentligt

Spis ordentligt

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar